Тениските на DJ Steven

Няма как да не познавате или да не сте чували за DJ Steven. Той е един от оригиналните създатели на Metropolis, които години наред са водещ...

Няма как да не познавате или да не сте чували за DJ Steven. Той е един от оригиналните създатели на Metropolis, които години наред са водещата сила в хаус и техно партитата в България. Много от нас имаме прекрасни спомени от партита им и нямаме търпение да посетим следващото. DJ Steven гостува на блог Стари Градски с друго, с което е известен, а именно - жестоките си и весели тениски.


Преди да обяснявам коя тениска от къде е, да уточним какви не харесвам. Не харесвам тигри, тигрови шарки, злато, сребро, пайети, огромни надписи на фирмата производител, дизайни тип татуировка, тениски с in your face послания от рода на “I am the DJ”, “we love techno” и подобни. Когато си избирам тениски гледам дизайна да действа подсъзнателно и да трябва известно време, за да можеш да го разбереш. От друга страна ми харесват и такива с бърз и мигновен ефект, при това леко провокиращ. Но това всичкото са празни приказки - за мен търсенето на тениски е равно по емоция на търсенето на добри парчета, които да пускам.


Led Zeppelin - no comment. Харесах тази тениска, защото предизвиква объркване и в същото време е много забавна. 


Cinema Freak - тениска, която може да ти отнеме половин час, за да го разбереш, и едновременно с това да ти развали кефа поне за два филма, които не си гледал. 


Storm trooper - thank god it’s Friday. И войниците на Империята имат нужда от забавление.


I need more space - буквално и преносно. 


Moo - дизайн, който предизвиква мигновенна усмивка в 90% от случаите. Останалите 10% са безразлични и, дали е това пиле или главата на Джани Версаче - няма значение.


Lebowski - рядко си купувам тениски с директен дизайн от филми или групи, но в случая няма как да не отдам почит на Дудеизма. Уолтър Собчак - собственик на магазин за сигурност, играч на боулинг, пацифист (понякога) и главен спътник на Пича. 


Може би най-неразбраната тениска от всички. Една от най-любимите ми. До момента само двама души разгадаха какво пише и са изпопадали от смях. Давам ви жокер - съвсем скоро мина денят на числото Пи.


Маймуна - тениска, която честно казано не ми допада толкова много, но предизвика мигновен ефект. Има колекция от снимки с персонажа на тениската вместо с този, който я носи.


Lord DJ - никога не подценявай Тъмната страна на Силата.


Fat - собственоръчно поръчана тениска - ако не можеш да се бъзикаш със себе си, си свършен!



Животни пирати - защо не?



Потвърждение на факта, че не харесвам in your face дизайн. Вместо “I love 303” предпочитам снимка на легендарния синтезатор на Adonis (проверете в Wikipedia).


Got Funk? Do you?



Che - ако получаваха по един цент от всеки принтиран образ на Че Гевара, роднините му щяха да са милионери. Но за мен този образ е прекалено експониран.



Kraftwerk - това е само за супер напреднали - втори или трети състав на легендарната и вечно cool група. Разликата е, че аз наистина обичам Kraftwerk.


Smile - кратко описание на цялата рейв култура.



Lego Love - hate. Едно лего блокче без друго не може, но едно лего блокче предизвиква шок, когато е останало на пода в спалнята.



Чудовище Неси - един от последните тшърки, които съм си купил. Наивен и дълбок.



Reservoir Dogs - още един тшърт, който след като бъде разбран предизвиква вълна от ентусиазъм, смях и вълнение.

Снимки: София Крачанова

3 comments