ДОМ ПОД НАЕМ, стъпка четири: Песни под душа

След кратка почивка се завръщам към поредицата ДОМ ПОД НАЕМ, която можете да проследите в секцията ни Апартамент . Стигнахме до банята и то...

След кратка почивка се завръщам към поредицата ДОМ ПОД НАЕМ, която можете да проследите в секцията ни Апартамент. Стигнахме до банята и това, как тя може да стане красива и приятна за ползване, без да се налага да я ремонтирате.



Първото и най-елементарно нещо, което можете да направите е да си купите кърпи в един цвят, които да отиват на съответната баня. Хубав кош за пране и да прехвърлите сапуна, шампоана, водата за уста и други течни козметики в стъклени шишета или буркани, на които да сложите помпички.



Как да сложите помпичка на буркан може да видите тук.

Две. Ако имате нужда от завеса за баня, изберете някоя, която да ви радва всеки път. Ако банята ви е бяла, сложете цветна, ако банята ви е цветна изберете някоя, която да й отива. Ако не намирате подходящата завеса, можете да опитате с мушама - корниз и халки ще откриете в IKEA. Ако имате душ кабина винаги можете да облепите от външната страна. Примерно с текстове на песни :))



Три. Не пропускайте изкуството в банята. Винаги има място за поне една картина. Можете да я залепите и с монтажно тиксо... стига да не твърде тежка.



Четири. Ако имате възможност да изхарчите повече пари, новите кранчета винаги могат да направят големи промени. Ако банята ви е стара, има счупени плочки и т. н., но не можете да я ремонтирате, изчистете я много добре и сложете нови кранчета, душ, нова седалка, огледало или шкафче над мивка. Плочките и пода, дори и ако е мозайка, което не е рядкост в квартирите можете да облепите и с фолио, издържа на мокрене и не се хлъзга.

Пет. Ако имате вана можете да смените цвета, само отвътре, само отвън или отвън и отвътре.



Шест. Ако не харесвате огледалото можете да го "рамкирате", като го облепите с помощта на топъл силикон буквално с каквото ви падне. Можете да го облепите с преплетени клечки, камъчета, мъниста, random малки предмети, които незнайно защо събирате (бърз пример - играчки от яйца).



По традиция ще завърша поста с това, че мога да продължа да ви предлагам идеи до безкрай, но текста ще стане твърде дълъг :)) Около кофата си за боклук увийте дебело въже, сложете свещи в буркани пълни с пясък, на душа си закачете букет сух евкалипт, изберете прозрачен сапун и пуснете в него цветни камъчета или пък блокчета от лего... Надявам се да съм била полезна, ако посоката ви харесва, но имате въпроси пишете в нашия facebook.


снимки : pinterest.com

0 comments