Ready To Go

Време е за блог пост, с който ще ви напомня за най-важните неща, които да вземете със себе си на плажа. Много малко са хората, които не оби...



Време е за блог пост, с който ще ви напомня за най-важните неща, които да вземете със себе си на плажа. Много малко са хората, които не обичат да са там, но дори и тези, които обожават не биха се чувствали перфектно, ако не им е достатъчно комфортно. Към списъка със задължителни ще прибавя и няколко, които да направят плажуването ви И ДЕ АЛ НО :))



Аз съм къмпинг момиче, но тази година решихме да отидем в Гърция. Там голяма част от плажовете са каменни, но за сметка на това диви и пусти, което е все по-голяма рядкост в България. Моето семейство се подготви с два сгъваеми шезлонга на колела, които се оказаха най-удобното нещо на света. Когато са сгънати можеш да събереш целия си багаж вътре и циркът, с който се налага да ходиш до морето всяка сутрин се пренася изключително лесно и дори забавно.

За първи път ползвам шезлонг със сенник, безценно е. На самия сенник можеш да сложиш и шал, който да направи сянката още по-голяма.

*Шезлонгът е купен съвсем случайно от супермаркет в София, за съжаление не се предлага вече. Подобен можеш да намериш в Bauhaus.



Макар шезлонга, не е лошо да си вземете и кърпа. Може да ви стане хладно, да искате да си легнете на пясъка, ако има такъв или да ви дойдат гости, които не са подготвени, а изведнъж им се е приискало да останат при вас :))

Много хора не обръщат внимание на кърпата, с която ходят на плаж, но ако искате да ви e хубаво не трябва да правите компромис с нищо. Изберете дебела хавлиена кърпа, която попива бързо, мека е и е приятна на допир. Изберете кърпа, която отива на банския ви :))) Това е моята любима кърпа, ползвам я вече няколко години, марката е Billabong, а шарката и ресните по краищата имитират черга.

*Забавни, хубави и евтини кърпи можете да намерите в IKEA.



Абсолютно задължително!!! Вземете със себе си козметика, която да ви предпази от слънцето. За тялото винаги избирам олио с фактор 30, което освен да ме предпази от слънцето, помага и за хубав тен. За лицето - фактор 50. Късно, но сравнително навреме разбрах, че пигментните петна по лицето са нещо ужасно и ако можех да се върна назад никога не бих пропуснала да намажа лицето си с фактор 50. Сега ползвам този крем и в града, дори, когато съм с фон дьо тен.

*Олиото за тяло е Garnier Ambre Solaire Golden Protect, можете да го намерите в дрогерии Lilly. Кремът за лице е Bioderma - Photoderm Spot 50+, гарантира максимална защита от слънчево изгаряне, защитава кожата от преждевременно фотостареене и предпазва от хиперпигментации. Можете да го откриете в аптеки Remedium, в чист вариант или заедно с фон дьо тен.



Няма как без джапанки, към тях прибавете хубав педикюр :))



Ако и вие сте решили да прекарате почивката си в Гърция, обезателно си вземете обувки, с които да влизате във водата. Морските таралежи и острите камъни в морето могат да развалят цялото ви лято.

*Обувки за вода на достъпна цена можете да намерите в Decathlon.



Друг задължителен аксесоар през летните дни, независимо на плаж или в града, са слънчевите очила. Когато сте на морския бряг заложете на пластмасови, за да си спестите притесненията около това, дали ще им стане нещо от солената ви коса, ръце, уши... :))

*Моите са Roxy DASH, вече можете да ги намерите и на sale. Други очила, изключително подходящи за морския бряг са Woodys Barcelona. Те са покрити със специална пчелна вакса, която не им позволява да бъдат повредени от вода или пот. Можете да ги откриете в Co Optics



Това е моят пръв приятел на плажа. Не знам точно как се казва, но можете да го намерите в магазините за домашни потреби. Безценен е. Напълвате го с вода, чиста, студена, ароматизирана, смесена с олио или каквато решите и се пръскате непрестанно. Спасява от жегата, спестява разхождането до водата, освежава и определено помага за по-бързо почерняване. Ако изберете да го пълните само с чиста вода, можете да го ползвате и като ютия :)) Обличате си съответната дреха или я закачате на закачалка, напръсквате я обилно и я оставате да изсъхне върху вас или закачена... не го правете, ако дори и само веднъж сте слагали олио вътре.



Приятел номер две, когато и "пръскалото" не помага на помощ идва ветрилото.



Приятел номер три. Шалът е незаменим аксесоар на морето. Освен хилядите начини, по които можете да го омотаете около себе си, за да стигнете до плажа, да се разходите по брега, да отидете за сладолед или обяд, той може да ви е от голяма помощ, ако усетите, че изгаряте или слънчасвате. Ако раменете ви започнат да горят просто се наметнете, ако ви е много топло, но искате да поседите още го намокрете и го увийте около главата си или отново се наметнете. Ако сянката не ви е достатъчно, той отново може да помогне. А ако ви се доспи просто се завийте с него. А най-хубавото предимство на шала е, че всеки багаж може да побере по няколко :))



Макар да обичам да сменям дрехите, с които ходя на плаж почти всеки ден от ваканцията, макар да имам възможно най-красивата плажна рокля, по-добър избор от къси дънкови панталони няма. Те са удобни, с тях не ти е горещо, краката ти продължават да се пекат и когато си с тях, не ти пука толкова, ако ги изцапаш, а джобовете им вършат работата на портмоне. Когато минат няколко дни от ваканцията ми винаги избирам късите панталони и шала за дрехи, с които стигам до плажа, на финала винаги се оказва, че няма нищо по-удобно и практично.



И за край, никога не забравяйте шапката! Слънцето е силно, може да ви причини неприятности, като главоболие, прилошаване, слънчасване... Бъдете креативни и намерете своята шапка, но не забравяйте да я ползвате.

Това беше всичко от мен. Надявам се да съм била от полза и да съм ви подсетила навреме. Желая прекрасна почивка, където и да сте!

0 comments