Манго салца

Манго салцата е подходяща към ориз, пилешко или риба. за Bon Apeti Magazine,  photo credits Тихомир Илиев, chef Дико Томчев Необход...

Манго салцата е подходяща към ориз, пилешко или риба.


за Bon Apeti Magazine, 
photo credits Тихомир Илиев, chef Дико Томчев

Необходимо ми е :
1 манго
1 червена чушка
1-2 зелени люти чушлета
1 домат
1 скилидка наситнен чесън
3 стръка накълцан магданоз, а за тези които обичат пресен кориандър също става
бял балсамов оцет ¼ лимон
20 мл зехтин или олио
сол и бял пипер на вкус

Как приготвям салцата:
Мангото го беля и режа с нож според костилката, така че да взема максимално много от месото. Режа го на кубчета, както и всички други зеленчуци. Добавят се чесъна и магданоза, овкусява се всичко добре и се оставя 30 минути в хладилник.

Това е една прекрасна добавка към ориз, скариди, рибни филета, пилешко. Може да се добави и към чипс и да се консумира с бяло вино или розе.

за Стари Градски подготви Дико Томчев

0 comments