Бизнес На Високи Токчета

www.azquotes.com Тази година на пазара излиза книгата "Бизнес на високи токчета" по разказ на Тамара Мелън, записан от Уилям ...



www.azquotes.com

Тази година на пазара излиза книгата "Бизнес на високи токчета" по разказ на Тамара Мелън, записан от Уилям Патрик. На вид читателят би си казал - поредният чиклет, книга еднодневка за забавление. Но повествованието се оказва сериозно представяне на един живот, колкото тежък, толкова и интензивен и интересен изпълнен с предизвикателства. Самата Тамара казва за книгата си "Положих много усилия написаното да е правдиво и се надявам да попадне в графата "добро четиво". Бих се радвала, ако е полезно на хората от бизнеса, особено на предприемачите и то, на жените предприемачи. Жените са заливани с клишета и противоречиви съвети. Сигурно е много объркващо една млада жена да определи достатъчно рано, колко да е смела и колко успешна се очаква да бъде. Съветът ми към младите жени е да следват инстинкта си."



снимка : www.telegraph.co.uk

Детството на Тамара и по нататъшният й път е белязан от отношението на майка й /бившия модел Anne Davies / към нея. Тя е егоцентрична алкохоличка, която садистично я унижава и потиска. Разказът преминава през тежко детство и юношество. Борба с алкохола и дрогата. Първите си стъпки в модата прави в списание Mirabella, след което работи в британския Vogue като редактор на рубриката за аксесоари. Именно там тя се запознава с дотогава безизвестния обущар Джими Чу и започват заедно да градят един успешен лейбъл, за който няма жена, която не мечтае да притежава поне един чифт обувки в гардероба си.



снимка : www.jimmychoo.com
През месец май 1996 година се поставя началото, а с него и невероятно интересната история на процъфтяването на компанията придружена с резки обрати и кръвопролитни битки. Самият Джими Чу е обикновен обущар и за него не представлява интерес да стане дизайнер на обувки. Всъщност Тамара работи с племенницата му Сандра, която рисува. Баща й предприемачът Tommy Yeardye играе главна роля във възпитанието й и израстването й в професионално отношение. Той допринася много за раждането на звездата "Джими Чу" И така през 1997 година стартира първата колекция обувки. Самият Джими Чу създава само неприятности и през 2001 година компанията окончателно откупува името му. Нощта на Оскарите се превръща в ключово събитие в календара на Джими Чу, когато Кейт Уинслет, номинирана за най-добра актриса /1998 г./ споменава марката на своите обувки. През юли месец същата година, марката за първи път се появява във филма "Сексът и градът" и така името става известно във всеки дом.



снимка : www.popsugar.com
Трудният път на компанията е съпътстван с труден брачен живот с наркозависим алкохолик. А след смъртта на баща си, Тамара поема ново предизвикателство - да се справя сама. Тя е вече разведена и губи баща си, който е най-важната и емоционална връзка, неин партньор и наставник в бизнеса. През ноември 2010 година Тамара Мелън получава наградата за устойчиво развитие, връчвана от сър Елтън Джон. Но, най голямата награда тя получава от ръката на английската кралица - удостоена е с ордена на Британската империя за принос в модата. Кариерата на Тамара Мелън като креативен директор на марката приключва през 2011г., когато компанията е закупена от Labelux. Въпреки, че тя е едно от скритите лица на модата, кариерата й на дизайнер е успешна и значима. Тя основава над 100 магазина в 32 държави по света. Самата тя оприличава работата си в Джими Чу, като "пътешествие продължило 15 години"



снимка : girltalkhq.com

Последната колекция на обувките Джими Чу с участието на Тамара Мелън излиза през 2012 есен/зима. Една година след напускането на Джими Чу, Тмара основава частно дружество с ограничена отговорност "Тамара Мелън", където тя поема творческата визия. Книгата завършва със съвет към младите жени - " Да си честен в момента ти позволява да изразиш недоволство при първата проява на агресия. Това е моментът, в който можеш да адресираш спокойно и без страх от експлозия. Когато говориш на момента не трябва да се боиш от престараване, защото не изразяваш насъбран гняв. Просто съобщаваш - не се чувствам добре от това, не ми харесва, не го приемам. Да можеш да чертаеш собствения си път, вместо да отговаряш на изискванията на другите е красиво на всяка възраст. Докато не си поставиш ясни граници и не заявиш нуждите и желанията си, останалите няма как да са наясно с тях."



"Бизнес на високи токчета" можете да закупите от по-добрите книжарници.

0 comments