Лесна паста с кафяви печурки

Понякога няма нищо по-добро от една гореща италианска паста! Пастата е особена храна, която те кара да изпитваш страхотно удоволствие докато...



Понякога няма нищо по-добро от една гореща италианска паста! Пастата е особена храна, която те кара да изпитваш страхотно удоволствие докато я приготвяш. Тя е лесна, бърза и достатъчно калорична, за да те зареди с много енергия. Приготвили сме ти една много простичка и очарователна рецепта за паста. Избрахме кафяви печурки, защото са по-ароматни от белите им братя. Ще разнообразим класическата рецепта за талиолини с гъби, като добавим бяло вино и мащерка. Да – мащерка! Мащерката, всъщност, седи феноменално добре на всичко италианско!

За две порции са ти необходими следните продукти:
-9-10 средно големи кафяви печурки
-1 глава бял кромид лук
-250 мл сметана за готвене
-зехтин
-телешки бульон
-мащерка
-талиатели или талиолини ( талиолините са по-тънки от талиателите )
-една чаена чаша сухо бяло вино
-една щипка черен пипер
-две скилидки чесън



Загряваме зехтина и добавяме черния пипер със ситно нарязания лук и скилидките чесън. Задушаваме и след това прибавяме нарязаните по дължина гъби (гъбите пускат вода, така че не е необходимо да добавяме много течност). Щом ги задушим доливаме с бялото вино и телешкия бульон. Оставяме така на среден огън докато течността се поизпари. Прясната мащерка добавяме най-накрая (хубаво е пресните подправки да се добавят в края на термичните процеси, за да запазят финия си аромат) заедно със сметаната. Оставяме на слаб огън, да поеме добре ароматите. Талионите пускаме във вряща вода и варим по наш вкус. След което отцеждаме и добавяме в соса. Заливаме с още зехтин и повдигаме леко тигана, за да се овкусят и размесят напълно. Не бъркайте, защото така пастата се накъсва. Просто затворете с капак и притегляйте тигана към себе си – напред и назад, за да се разбърка добре. Поднасяме с настърган пармезан или кашкавал и декорираме с пресен бейби спанак или босилек (може и магданоз) и чери домат. Може да използвате цялата си фантазия за декорация на пастата.



За Стари Градски подготви Цвет

1 comments