Как да не харчим много в ИКЕА

Здравейте! Повечето от вас знаят, че посещение в ИКЕА обикновено е свързано със среден разход между 200-300 лв., като в тях фигурират неща,...



Здравейте! Повечето от вас знаят, че посещение в ИКЕА обикновено е свързано със среден разход между 200-300 лв., като в тях фигурират неща, които не ви трябват, но просто се харесали.

Аделина твърди, че е невъзможно да не се харчат пари в ИКЕА, но аз твърдя обратното, защото съм го правила :))) Ето моите трикове да излизам от магазина само с това, което ми трябва.

1. По възможност, не ходете в ИКЕА. Този съвет е в рамките на шегата, естествено.

2. Изтеглете пари. Много проучвания сочат, че хората са склонни да харчат повече пари, когато плащат с карта и не виждат физически парите. Абсолютно вярно е. Преди ходене в ИКЕА си поставете „психологическа граница” на бюджета, в зависимост от това, което ви трябва. Моята е 200 лв, тъй като още взимам финални неща за апартамента. Старая се да не я надвишавам и обикновено не нося повече от това в себе си.



3. Направете проучване. ИКЕА имат един от най-полезните уебсайтове. Информацията за всички продукти е толкова подробна, че можете да си харесате всичко онлайн и да направите списък САМО за складовата част, като по този начин ще изпуснете разходката из магазина. Ако не купувате нещо като матрак, легло или друг вид мека мебел, които трябва да се пробват, пробвайте тази тактика. Направете си списък с нещата, които задължително ви трябват.

4. Отидете в неудобно за вас време. Колкото по-бързо минете през шоурума на ИКЕА, толкова по-голяма е вероятността да не купите нищо странично.

Вече сте в магазина.



5. Вземете всичко, което ви харесва и го сложете в количката си. Не се шегувам и ще разберете защо. Ако, разхождайки се из шоурума, харесате нещо различно от това, което ви трябва – вземете го, НО! Преди да стигнете до склада, от където ще взимате големите мебели, спрете и направете бърза сметка колко пари ще дадете за всичко харесано. Обикновено сумата доста превишава психологическата ви парична граница... и просто извадете от кошницата нещата, които не ви трябват веднага и могат да изчакат.

Пример: Вчера избирах дали да вземем чаршафи или пердета. Тъй като бяхме превишили лимита си, избрахме пердетата, защото ги отлагам прекалено дълго, а чаршафите ще почакат.

6. (само ако имате списък) Говорете с хората, които работят в ИКЕА. Покажете им списъка с нещата, които сте харесали от сайта, за да ви упътят как най-бързо да стигнете до тях. Или направо да ви ги извадят. Така ще спестите минаването през шоурума и няма да се поблазните да купите само още едно одеалце, само още една възглавничка, само още една лампа и т.н. :)

Това бяха моите съвети как да пазарувате в ИКЕА без да изхарчите много пари. Ако някой от вас ги изпробва – пишете ни и разкажете как сте се справили!

0 comments