Когато ми трябват идеи за: Дома

Здравейте, читатели на Стари Градски! От доста време обмислям как точно да формулирам този пост. В крайна сметка реших да го направя тип ...



Здравейте, читатели на Стари Градски! От доста време обмислям как точно да формулирам този пост. В крайна сметка реших да го направя тип рубрика, която може да се променя в зависимост от случая.

"Когато ми трябват идеи за..." ще бъде рубрика, в която ще представяме любимите си места, от които черпим идеи за... ами, за всичко :))) Първият пост в нея, естествено, ще бъде за дома. Всичко започна от едно предаване, но реших че не мога да се огранича само в едно вдъхновение.. тъй че, ето няколко.



1. Чип и Джоана Гейнс от "Magnolia Market" и предаването "Fixer upper" 
Не мога да ви опиша каква... любов изпитвам към тези хора, които дори не познавам! Чип и Джоана Гейнс са съпрузи, които живеят в Уейко, Тексас, и са една от онези двойки, които радват всички около тях. Имат собствено интериорно предаване по "Fine Living" и "Netflix". Чип Гейнс се занимава със строителската работа по техните проекти, а Джоана е интериорен дизайнер (и то какъв!). 

 

Толкова дейни и прекрасни хора рядко се срещат. Двамата имат много успешен бизнес, прекрасно семейство и са истинско вдъхновение за мен. 

Стилът им в интериора е... хм, ами, винтидж/индустриално/фермерски уют. Джоана използва много рециклирани материали и предмети, рециклирано дърво и метал, за интериорните си решения. 





Къщите, които правят в предаването си, обикновено са изоставени и полу срутени постройки в най-хубавите квартали на даден град, които след преобразяването си... са истински дом, а не просто къща. Това, което много харесвам в тях, е как винаги успяват да комбинират отделните стилове на всеки собственик, както и тяхното артистично виждане за всяка къща. 



Но това, което ги прави наистина специални и вдъхновяващи за мен е, че самите те са страхотни, мили, всеотдайни хора, които никога не се предават пред предизвикателствата на дадена къща. Горещо препоръчвам на всички, които обичат да гледат подобни неща, да не сменят канала когато започне "Fixer upper"!



2. Instagram страница @homeadore
Тази инстаграм страница ми попадна случайно през други потребители, но бързо стана една от любимите ми. Стилистиката на интериорите, които заснемат, е доста различна от фермерския уют на Чип и Джоана.





В повечето случаи домовете са по-модерни и минималистични, но това, което е най-впечатляващото на тази страница са баните и кухните!





Сънувам всички плочки, килими, лампи, кранчета, растения и красоти, които са на тези снимки. Бих използвала тази страница като главно вдъхновение, когато някой ден правя ремонт на собствения си дом.





3. Instagram профил на фирма за килими
Килими? Даааа.... попадна ми през инстаграм страницата на Чип и Джоана Гейнс и се оказа, че Джоана работи с Loloi Rugs, за да създадат перфектните материи - килими, одеала,
възглавници - за нейните интериори.





Отново снимките са един път, подредбата на стаите също много ми допада - отново комбинацията между рустик, винтидж, индустриален и модерен дизайн.



Всички килими се продават, естествено.





Това беше от мен! След време може да повторя този тип пост за дома, като насъбера нови интересни местенца, които да ви "покажа".

1 comments

  1. Една малка забелевка, градчето на Джоан анд Чък е Вако ( така се произнася)

    ОтговорИзтриване